Blog

2024.07.02 09:18
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Július a vélemény hónapja

Nem kertelünk, FONTOS számunkra a véleményed! Mi is kifejezetten szeretünk ismerősi, baráti ajánlás után vásárolni, mert akkor már előzetesen sokkal nagyobb bizodalmunk van a termék, a webshop/szolgáltató iránt. Így van ez nemcsak az éttermek, hotelek, airbnb esetében, hanem a termékeknél is.

2023.04.13 09:08
Wieland Veronika
Wieland Veronika
nagy WWieland táblamustra

Gyakran keresnek meg bennünket vásárlóink azzal, hogy segítsünk nekik táblát választani. Ezek a megkeresések sarkalltak bennünket ennek a hírlevélnek a megírására.

Induljon hát a neuland táblamustra!

2023.02.28 13:30
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Bikablo új köntösben

Bizonyára már te is tapasztaltad, hogy egy hívogató plakát, jól megválasztott struktúra, tudatos színválasztás hatására szavak nélkül is megszólítva, behívva érzed magad a csoportmunkába.

2023.01.31 09:47
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Ami megadja a kellő lendületet: vadonatúj pinGo®

Fontosak számodra a minőségi munkaeszközök? Flipchart, pinwand (szúrható), whiteboard, grafikus tábláink és fali táblarendszereink az általuk képviselt prémium minőséggel, strapabírósággal, praktikussággal valódi értéket teremtenek.

2022.11.23 09:49
Wieland Veronika
Wieland Veronika
BLACK FRIDAY HÉTVÉGE -15% MINDENRE!

????BLACK FRIDAY HÉTVÉGE -15% MINDENRE!????

???????? MEGÉRKEZTEK a legújabb TEMPER kártyák és AKCIÓSAK

Rád is mondták már, hogy te bizonyára sárga/kék/zöld/piros vagy?

Talán tudod is, hogy milyen viselkedési típus jellemző az adott színre?

2022.07.05 10:20
Wieland Veronika
Wieland Veronika
3+1 tipp a könnyed nyári önfejlesztéshez

Nyáron végre kicsit nyugisabb az élet? A kollégáid, sőt még a vezetőd is elmegy szabira? Használd ki az időt és fordítsd magadra! Ne ragadj le a tantermi tréningeknél! Fejleszd, képezd magad ott és akkor, amikor szeretnéd. Amiből aztán nemcsak te, hanem a csapatod, céged is profitálhat. Bizonyára ők is hálásak lesznek az új ötletekért, módszertanokért, impulzusokért, amiket behozol. Mi ebben szeretnénk támogatni téged.

3+1 tippet hozunk neked a könnyed, hasznos önfejlesztéshez.

Legyen a te workshop táskád, trénerkoffered a legmenőbb! ????

„Én is szeretnék egy olyan varázsbőröndöt, amivel ti dolgoztok a tréningeken, workshopokon!” Imádjuk ezt a résztvevői lelkesedést, és egyben rögtön meg is fogalmazódik a kérdés, hogy: „Vajon mi lesz a te varázsbőröndöd? Mit kell tartalmaznia?”

2022.06.24 13:41
Wieland Veronika
Wieland Veronika
10% SZÜLINAPI kedvezmény – NE HAGYD ITT!

Emlékszel arra mikor 10 éves lettél és azt érezted milyen menő dolog, hogy jövőre már felső tagozatba mész? Na, mi nem tudjuk mi lesz jövőre, de nagyon izgatottan és lelkesen várjuk a következő WWieland évtized kihívásait.

2022.05.31 13:47
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Van 15 perced a csapatodra? Kártyázz velük!

A tartós home office, majd az irodába történő visszatérés lehetősége, és az ezzel kapcsolatos eltérő igények jellemzően még a korábban jól funkcionáló csapatokat is megtépázták, kihívások elé állítják a vezetőket.

MEGJELENT Wieland Veronika A facilitátor című könyve

Hiánypótló gyakorlati kézikönyv az eredményes csoportfolyamatokra hivatott vezetőknek, fejlesztőknek

Gyakorlati példákkal, tanulságokkal és feldolgozást segítő illusztrációkkal tarkított hiánypótló szakmai könyv jelent meg a facilitációról, a facilitációs szemléletről. Wieland Veronika A facilitátor című könyve az első hazai szakkönyv a témában, mely a facilitáció teljes spektrumát bemutatva az olvasót egy teljes facilitációs csoportfolyamaton kíséri végig. A személyes történeteket, módszertani ajánlókat tartalmazó szakmai anyag kezdő és tapasztalt vezetőknek, csoporttal foglalkozó szakembereknek, fejlesztőknek, pedagógusoknak egyaránt tartogat izgalmas fejlődési lehetőséget. A feldolgozást a szerző által készített, beszédes grafikus jegyzetek teszik még emlékezetesebbé és élvezetesebbé.

ÚJ TERMÉK – akcióba lendül az ecsethegyű neuland BigOne Art!

Egy ideje már csiripelik a madarak, hogy új termék van készülőben a neuland BigOne-ok háza táján. És ha már húsvét és tojásfestés, akkor a készülődés hetén végre mi is kézhez foghattuk az első ecsethegyű neuland BigOne Art-unkat. Azt mondanunk se kell, hogy igazi művészi, élettel teli betűket lehet vele kanyarintani. Amitől tutira nemcsak te, hanem a résztvevőid is el fognak ájulni.  Mi egyenesen imádjuk!

Töltsd újra neuland filceidet! – utántöltő szettek 20% kedvezménnyel

Szereted a matekot? És a pénztárcádat? És a Földet?

Ha legalább egy kérdésre igen a válaszod, akkor ez a hírlevél neked szól.

Szereted a matekot? És a pénztárcádat? És a Földet?

Ha legalább egy kérdésre igen a válaszod, akkor ez a hírlevél neked szól.

TOP 3 trénertáskánk a hazai trénerek véleménye alapján

Az megvan, amikor a tréner, facilitátor már a puszta megjelenésével profizmust, határozottságot és szakmaiságot sugall? Első benyomásból csak egy van. Nyerd meg magadnak a csapatot már az első pillanatban! Mondjuk amikor belépsz az ajtón.

Tiszta, rendezett külső, jó kisugárzás, határozott léptek…kipipálva. Kivéve amikor a 2. emeletre felérve legalább 3 táskából kell filceket, kártyákat, flipchartpapírokat, ragasztószalagot elővadászni kíváncsi tekintetek kíséretében. Ugye ismerős?! Talán nem is hinnéd, de a résztvevők ezt is a vérprofisággal, vagy épp a nem profizmussal párosítják.

2021.10.27 10:33
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Vagány, praktikus és még ajándéknak is szuper?

Szeretnénk megosztani veled egy kedves kis történetet.

Minap megkeresett bennünket egy vásárlónk párja azzal, hogy segítsünk neki megfejteni, mi lehet az a csodaszép asztali tolltartó, amiről a felesége áradozott azután, hogy részt vett nálunk egy képzésen… A rejtély gyorsan megoldódott, felfedtük a terméket, és a férj nagy örömmel meg is vásárolta színes filcekkel töltött tolltartót. Aztán persze megkért bennünket, hogy ha lehetséges, próbáljuk meg lebeszélni a feleségét, hogy vegyen magának ugyanilyet.

Mivel az ajándékbeszerzést sosem lehet elég korán kezdeni, innen jött az ötlet, hogy talán másnak is jól jönne egy-két hasznos ajándéktipp a közelgő ünnepek előtt.

Segítünk, hogy idén is különleges, az ajándékozott egyéniségéhez illő, ráadásul praktikus meglepetést helyezhess a fa alá.

Profi eszközök Bullet Journal-hoz, a népszerű naplózási módszerhez

Egy jópofa rajz, vidám színek még egy borongós őszi napon is képesek lendületet adni.

Talán azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy mi magunk a vizualizáció megszállottjai vagyunk. Egyszerűen rajongunk a színes táblaképekért, képi ábrázolásokért, beszédes grafikus jegyzetekért. Online és offline workshopjainkon, képzéseinken egyaránt tudatosan alkalmazzuk, sőt a résztvevőinket is arra bátorítjuk, hogy a mindennapi munkájuk, életük során is merjék alkalmazni. Ha eddig kételkedtél volna, akkor ezek után már biztosan nem lesz meglepő számodra, hogy hiszünk a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Bullet Journal módszerben.

Nagy filctoll körkép - melyiket, mikor és milyen papíron használjuk?

A Neuland kínálatában nagyon sok filctollat találhattok, vannak kisebbek, nagyobbak, vékonyabb hegyűek, vastagabb hegyűek, vízbázisúak és hát az a sok szín! Legújabb hírlevelünkben segítünk eligazodni a filctollrengetegben.

Határtalan kreativitás és számtalan variáció - a nagy táblakörkép

Van összecsukható, bővíthető, mozdítható, asztalra állítható, többrészes, egyrészes, írható felületű, szúrható felületű - a flipchart és pinboard táblák tárháza végtelen. Az alábbi összeállítás segíthet kiválasztani a számotokra legmegfelelőbbet.

Fejleszd magad játékosan - akár a strandon is használhatod ezeket az eszközöket!

Ha szívesen csempészel a szabadságodba egy kis aktivitást és szánsz időt az önfejlesztésre, a tanulásra, akkor az alábbi, webshopunkban kapható eszközöket neked ajánljuk! Akár a strandon is elő tudod venni őket és már indulhat is a tanulás!

2021.06.09 10:30
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Hogyan válasszuk ki a megfelelő workshop módszert?

Több mint 20 éves tapasztalatom van workshopok, megbeszélések és konferenciák facilitálásában. Amikor kezdő voltam nagyon egyszerűen tudtam válaszolni a fenti kérdésre mivel csak egy módszer volt a tarsolyomban. Tehát úgy használtam a “kalapácsom”, mintha minden egyes szituáció egy “szög” lenne.  Időközben azonban több technikát, módszert is megtanultam és használtam, amelyek segítenek az aktuális kérdések kezelésében, és a megfelelő megközelítést alkalmazva segítenek elérni a kívánt célt.  Habár szerencsés voltam az első módszeremmel, mert rendkívül variálható, sokoldalú, jól strukturált 5 az 1-ben módszer. Ez, a német Moderációs technikák lett a kedvencem. A moderáció megakadályozza, hogy egyesek dominálják a csoportot, valamint motiválja a szégyenlősebb, csendesebb csoporttagokat, hogy aktívabban vegyenek részt. Megakadályozza, hogy a csoport elhamarkodottan ítélkezzen az ötletek felett.

2021.05.26 10:15
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Színes kártyákkal a jó ötletekért

Térülünk-fordulunk, és ismét a jó öreg teremben leszünk analóg eszközökkel körülvéve. Ez a cikk a színes kártyákról és a bennük rejlő lehetőségekről szól. A színek és bizonyos hangulatok közötti összefüggés már régóta foglalkoztatja a tudósokat, pszichológusokat.

De vajon alkalmazható-e a színek pszichológiája a tanulásban, a csoportos gyakorlatok során és ha igen, akkor hogyan alkalmazhatjuk őket megfelelően? Az alábbi kis ábra remekül bemutatja, hogy ezek a színek hogyan hatnak a résztvevőkre csoportos folyamatok, tanulás során. Egyes színek nyugtatnak, míg mások energizálnak. Van, amelyik a kreativitást serkenti míg a másik a megértést segíti elő.

Metál az ész! Fedezd fel a legmenőbb fémes árnyalatokat!

Arról már sokszor írtunk, hogy a Neuland filctollak a szivárvány minden árnyalatában elérhetőek, ember legyen a talpán, aki ki tud közülük választani három kedvencet. Nekünk legalábbis nem megy. És hogy tovább nehezítsük ezt a helyzetet, most bedobjuk a legújabb, fémes árnyalatokat is. Ezt nézzétek!

Karrierváltásban gondolkodsz? Mutatunk két jó példát és segítünk neked is az útkeresésben!

Szinte mindenki életében eljön egy olyan pont, amikor úgy érzi, szívesen váltana és belekezdene valami újba. Van, aki ennél a gondolatnál meg is áll, de sokan vannak azok is, akik keresik a lehetőségeket és hajlandóak időt, energiát áldozni arra, hogy újra definiálják magukat.

Társ a vizualizációban - mindent a Neuland FineOne® filctollakról

FineOne Outliner, Art, Sketch, ecsethegyű, kerekhegyű, 0,1 mm vagy 5 mm hegyvastagság - mit jelentenek ezek és melyik filctollat mikor használjuk? Ennek jártunk utána legújabb hírlevelünkben.

2021.04.01 08:52
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Újabb módszertani online kurzusokat érhetsz el!

Egy ideig személyesen még nem fogunk tudni találkozni, de addig sem hagyunk téged módszertani anyagok nélkül. A tanulni, magukat képezni vágyók számára újabbakkal bővítettük online oktatóvideó kurzusainkat, amelyek röviden, tömören és interaktívan ismertetik meg az egyes módszertanokat.

Színezd újra a tavaszt - tölthető filctollak 48 színben

Igen, jól olvastátok, 48 színben kaphatóak ismét a Neuland tölthető filctollai. Van akinek felcsillan erre a nagy választékra a szeme, míg mások pánikba esnek tőle: Melyik színt válasszam? Milyen színek illenek össze és melyek nem? Segítünk!

Kezdő és haladó Picassók! Ismerjétek meg a bikablo® családot!

Még 8 évvel ezelőtt, amikor megjelent az első bikablo®1 füzet, egyedülálló volt a képzési piacon a tartalmát és funkcióját illetően. Kinyitotta a lehetőséget azok számára is, akik nem rajzoltak olyan jól, viszont elég elkötelezettek voltak a rajzok, egyszerű szimbólumok ereje és jelentőségteljes hatása és használata mellett. Ennek köszönhetően a rajzolás nemcsak a művészi pályát választó, sok-sok „sámlirajzolós” év küzdelmével elsajátított rajzkészséggel rendelkezőknek, hanem mindenki számára elérhetővé vált.

Készüljetek velünk karácsonyra - ajándékötletek tőlünk, nektek

Ezen a héten már az első gyertyát gyújtjuk az adventi koszorún, csak úgy mennek a hetek, hónapok! Ha te sem szeretnéd a karácsonyi meglepetéseket az utolsó pillanatban beszerezni, akkor azt javasoljuk, rendeld meg a kiválasztott termékeket még december elején webshopunkból. Raktárkészletünk idén is korlátozott, a külföldről történő beszerzés és a karácsonyi túlterheltség miatt pedig a szállításnak is több idő kell. És hogy mi kerüljön a “kosaradba”? Segítünk néhány szuper javaslattal!

Ezek az eszközök lesznek segítségetekre az online workshopoknál

Megbeszéléseink, workshopjaink az elmúlt hónapokban a virtuális térbe szorultak és ez a következő időszakban sem fog változni. E heti bejegyzésünkben csupa olyan eszközt gyűjtöttünk össze nektek, amelyek mind-mind segítségetekre lehetnek az online térben.

2020.09.17 10:00
Wieland Veronika
Wieland Veronika
A vizualizáció nagyágyúi

Legyen szó vázlatról, ötletelésről, jegyzetelésről vagy csak néhány szabad pillanatról két munka, feladat között - ha megfigyelitek, szinte egész nap írunk vagy rajzolunk valamit. Vizualizálunk. Nem mindegy viszont, hogy ezt mivel tesszük. Mutatunk néhány szuper terméket, amivel öröm lesz a vizualizálás.

2020.08.10 14:12
Wieland Veronika
Wieland Veronika
RollerPoster

Lejárt a flipchartok kora? Készíts posztereket egyszerűen!

Profi oktatóteremből nem hiányozhat ez a különleges tábla.

2020.08.10 12:28
Thury Mónika
Thury Mónika
Kártyák minden felületre

Minden felületre tapadó kártya???

Olvasd el, miért különleges az Estatics kártya!

Webáruház készítés
paypal cellum_masterpass simplepay_hu_v2