Blog

Profi eszközök Bullet Journal-hoz, a népszerű naplózási módszerhez

Egy jópofa rajz, vidám színek még egy borongós őszi napon is képesek lendületet adni.

Talán azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy mi magunk a vizualizáció megszállottjai vagyunk. Egyszerűen rajongunk a színes táblaképekért, képi ábrázolásokért, beszédes grafikus jegyzetekért. Online és offline workshopjainkon, képzéseinken egyaránt tudatosan alkalmazzuk, sőt a résztvevőinket is arra bátorítjuk, hogy a mindennapi munkájuk, életük során is merjék alkalmazni. Ha eddig kételkedtél volna, akkor ezek után már biztosan nem lesz meglepő számodra, hogy hiszünk a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Bullet Journal módszerben.

Nagy filctoll körkép - melyiket, mikor és milyen papíron használjuk?

A Neuland kínálatában nagyon sok filctollat találhattok, vannak kisebbek, nagyobbak, vékonyabb hegyűek, vastagabb hegyűek, vízbázisúak és hát az a sok szín! Legújabb hírlevelünkben segítünk eligazodni a filctollrengetegben.

Határtalan kreativitás és számtalan variáció - a nagy táblakörkép

Van összecsukható, bővíthető, mozdítható, asztalra állítható, többrészes, egyrészes, írható felületű, szúrható felületű - a flipchart és pinboard táblák tárháza végtelen. Az alábbi összeállítás segíthet kiválasztani a számotokra legmegfelelőbbet.

Fejleszd magad játékosan - akár a strandon is használhatod ezeket az eszközöket!

Ha szívesen csempészel a szabadságodba egy kis aktivitást és szánsz időt az önfejlesztésre, a tanulásra, akkor az alábbi, webshopunkban kapható eszközöket neked ajánljuk! Akár a strandon is elő tudod venni őket és már indulhat is a tanulás!

2021.06.09 10:30
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Hogyan válasszuk ki a megfelelő workshop módszert?

Több mint 20 éves tapasztalatom van workshopok, megbeszélések és konferenciák facilitálásában. Amikor kezdő voltam nagyon egyszerűen tudtam válaszolni a fenti kérdésre mivel csak egy módszer volt a tarsolyomban. Tehát úgy használtam a “kalapácsom”, mintha minden egyes szituáció egy “szög” lenne.  Időközben azonban több technikát, módszert is megtanultam és használtam, amelyek segítenek az aktuális kérdések kezelésében, és a megfelelő megközelítést alkalmazva segítenek elérni a kívánt célt.  Habár szerencsés voltam az első módszeremmel, mert rendkívül variálható, sokoldalú, jól strukturált 5 az 1-ben módszer. Ez, a német Moderációs technikák lett a kedvencem. A moderáció megakadályozza, hogy egyesek dominálják a csoportot, valamint motiválja a szégyenlősebb, csendesebb csoporttagokat, hogy aktívabban vegyenek részt. Megakadályozza, hogy a csoport elhamarkodottan ítélkezzen az ötletek felett.

2021.05.26 10:15
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Színes kártyákkal a jó ötletekért

Térülünk-fordulunk, és ismét a jó öreg teremben leszünk analóg eszközökkel körülvéve. Ez a cikk a színes kártyákról és a bennük rejlő lehetőségekről szól. A színek és bizonyos hangulatok közötti összefüggés már régóta foglalkoztatja a tudósokat, pszichológusokat.

De vajon alkalmazható-e a színek pszichológiája a tanulásban, a csoportos gyakorlatok során és ha igen, akkor hogyan alkalmazhatjuk őket megfelelően? Az alábbi kis ábra remekül bemutatja, hogy ezek a színek hogyan hatnak a résztvevőkre csoportos folyamatok, tanulás során. Egyes színek nyugtatnak, míg mások energizálnak. Van, amelyik a kreativitást serkenti míg a másik a megértést segíti elő.

Metál az ész! Fedezd fel a legmenőbb fémes árnyalatokat!

Arról már sokszor írtunk, hogy a Neuland filctollak a szivárvány minden árnyalatában elérhetőek, ember legyen a talpán, aki ki tud közülük választani három kedvencet. Nekünk legalábbis nem megy. És hogy tovább nehezítsük ezt a helyzetet, most bedobjuk a legújabb, fémes árnyalatokat is. Ezt nézzétek!

Karrierváltásban gondolkodsz? Mutatunk két jó példát és segítünk neked is az útkeresésben!

Szinte mindenki életében eljön egy olyan pont, amikor úgy érzi, szívesen váltana és belekezdene valami újba. Van, aki ennél a gondolatnál meg is áll, de sokan vannak azok is, akik keresik a lehetőségeket és hajlandóak időt, energiát áldozni arra, hogy újra definiálják magukat.

Társ a vizualizációban - mindent a Neuland FineOne® filctollakról

FineOne Outliner, Art, Sketch, ecsethegyű, kerekhegyű, 0,1 mm vagy 5 mm hegyvastagság - mit jelentenek ezek és melyik filctollat mikor használjuk? Ennek jártunk utána legújabb hírlevelünkben.

2021.04.01 08:52
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Újabb módszertani online kurzusokat érhetsz el!

Egy ideig személyesen még nem fogunk tudni találkozni, de addig sem hagyunk téged módszertani anyagok nélkül. A tanulni, magukat képezni vágyók számára újabbakkal bővítettük online oktatóvideó kurzusainkat, amelyek röviden, tömören és interaktívan ismertetik meg az egyes módszertanokat.

Színezd újra a tavaszt - tölthető filctollak 48 színben

Igen, jól olvastátok, 48 színben kaphatóak ismét a Neuland tölthető filctollai. Van akinek felcsillan erre a nagy választékra a szeme, míg mások pánikba esnek tőle: Melyik színt válasszam? Milyen színek illenek össze és melyek nem? Segítünk!

Kezdő és haladó Picassók! Ismerjétek meg a bikablo® családot!

Még 8 évvel ezelőtt, amikor megjelent az első bikablo®1 füzet, egyedülálló volt a képzési piacon a tartalmát és funkcióját illetően. Kinyitotta a lehetőséget azok számára is, akik nem rajzoltak olyan jól, viszont elég elkötelezettek voltak a rajzok, egyszerű szimbólumok ereje és jelentőségteljes hatása és használata mellett. Ennek köszönhetően a rajzolás nemcsak a művészi pályát választó, sok-sok „sámlirajzolós” év küzdelmével elsajátított rajzkészséggel rendelkezőknek, hanem mindenki számára elérhetővé vált.

Készüljetek velünk karácsonyra - ajándékötletek tőlünk, nektek

Ezen a héten már az első gyertyát gyújtjuk az adventi koszorún, csak úgy mennek a hetek, hónapok! Ha te sem szeretnéd a karácsonyi meglepetéseket az utolsó pillanatban beszerezni, akkor azt javasoljuk, rendeld meg a kiválasztott termékeket még december elején webshopunkból. Raktárkészletünk idén is korlátozott, a külföldről történő beszerzés és a karácsonyi túlterheltség miatt pedig a szállításnak is több idő kell. És hogy mi kerüljön a “kosaradba”? Segítünk néhány szuper javaslattal!

Ezek az eszközök lesznek segítségetekre az online workshopoknál

Megbeszéléseink, workshopjaink az elmúlt hónapokban a virtuális térbe szorultak és ez a következő időszakban sem fog változni. E heti bejegyzésünkben csupa olyan eszközt gyűjtöttünk össze nektek, amelyek mind-mind segítségetekre lehetnek az online térben.

2020.09.17 10:00
Wieland Veronika
Wieland Veronika
A vizualizáció nagyágyúi

Legyen szó vázlatról, ötletelésről, jegyzetelésről vagy csak néhány szabad pillanatról két munka, feladat között - ha megfigyelitek, szinte egész nap írunk vagy rajzolunk valamit. Vizualizálunk. Nem mindegy viszont, hogy ezt mivel tesszük. Mutatunk néhány szuper terméket, amivel öröm lesz a vizualizálás.

2020.08.10 14:12
Wieland Veronika
Wieland Veronika
RollerPoster

Lejárt a flipchartok kora? Készíts posztereket egyszerűen!

Profi oktatóteremből nem hiányozhat ez a különleges tábla.

2020.08.10 12:28
Thury Mónika
Thury Mónika
Kártyák minden felületre

Minden felületre tapadó kártya???

Olvasd el, miért különleges az Estatics kártya!

Webáruház készítés