Blog

Színezd újra a tavaszt - tölthető filctollak 48 színben

2021.03.17 09:57
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Színezd újra a tavaszt - tölthető filctollak 48 színben

Igen, jól olvastátok, 48 színben kaphatóak ismét a Neuland tölthető filctollai. Van akinek felcsillan erre a nagy választékra a szeme, míg mások pánikba esnek tőle: Melyik színt válasszam? Milyen színek illenek össze és melyek nem? Segítünk!

Íme a két legfontosabb tipp a színek használatához:

A kevesebb több
A sok szín használata igazán varázslatos hatással bír egy mesekönyvben, de nem annyira egy poszteren, vagy flipcharton egy képzés vagy egy workshop alkalmával. Épp ezért inkább néhány színt használjatok többször, mint sokféle színt egyszerre, hogy a nézők számára könnyen értelmezhető jelentést tudjatok elérni a színekkel. Már három jól megválasztott színnel is különlegeset tudtok alkotni.

Melyik legyen ez a három szín? Biztosan nem nyúltok mellé az analóg (a színkörben egymáshoz közel lévő) színek használatával. A többnyire analóg színekből álló 5 filctollas szettek remek harmóniákat képesek a papírra varázsolni. Mindegyik más és más hatást ér el. Ha van mellettük egy fekete (100) filctollatok is, akkor ezzel a 6 filctollal nagyon izgalmas ábrázolásokat tudtok létrehozni.

Adjatok a színeknek funkciót
Amikor vizualizálunk, fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogy a színeknek jelentésük van. Ha a színek nem támasztják alá a vizuális koncepciót, akkor inkább zavarólag hatnak a néző számára, sem mint megkönnyítenék az értelmezést. Épp ezért ezeket a jelentéseket szándékunk szerint adjuk az egyes vizuális elemeknek.

A tudatos jelentésformálás azzal kezdődik, hogy minden általatok használt színnek adtok egy konkrét funkciót. Az egyik színt használjátok csak szövegíráshoz, míg a másikat pedig ábrák készítéséhez, a harmadikat pedig keretek rajzolásához. Mivel a kontrasztos színek könnyebben olvashatóak, ezért a fontos üzeneteket, tartalmakat sötét színekkel írjátok fel a fehér papírra, hogy kiemelkedjenek az olvasó számára. (Neuland színei ehhez: 100, 104, 300, 400, 404, 700, 800, 810)

A kevésbé fontos szövegeket, ábrákat világosabb színekkel rajzoljátok. (Neuland színei ehhez: 200, 401, 402, 302, 304, 305, 601, 701) A kereteket, nyilakat pedig egészen világos, pasztell színekkel érdemes megrajzolnotok, mivel ezek inkább “hátrébb mennek” a rajzokon. (Neuland színei ehhez: 101, 203, 301, 303, 403, 500, 501, 503, 504, 602) Habár iskolában is tanultunk a színekről, mégis felnőtt korunkra elkopik a színtudatunk, amit nem árt időnként feleleveníteni. Ebben segít a számotokra ez a rövid film.

Márciusi különleges ajánlatunk keretén belül most akciósan vásárolhatjátok meg a Neuland No.One® Art ecsethegyű, újratölthető filctollakat 3 különböző színkombinációban.

Webáruház készítés
paypal cellum_masterpass simplepay_hu_v2