Blog

Kezdő és haladó Picassók! Ismerjétek meg a bikablo® családot!

2021.02.17 10:42
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Kezdő és haladó Picassók! Ismerjétek meg a bikablo® családot!

Még 8 évvel ezelőtt, amikor megjelent az első bikablo®1 füzet, egyedülálló volt a képzési piacon a tartalmát és funkcióját illetően. Kinyitotta a lehetőséget azok számára is, akik nem rajzoltak olyan jól, viszont elég elkötelezettek voltak a rajzok, egyszerű szimbólumok ereje és jelentőségteljes hatása és használata mellett. Ennek köszönhetően a rajzolás nemcsak a művészi pályát választó, sok-sok „sámlirajzolós” év küzdelmével elsajátított rajzkészséggel rendelkezőknek, hanem mindenki számára elérhetővé vált.

A bikablo® úgy működik, mint a régi időkben az angol-magyar, magyar-angol útiszótár. ABC sorrendben tudunk rákeresni kifejezésekre, és a szavak mellett ott található a rajz oldalszáma. Ez az angol, német – vizualizációs szótár végtelenül egyszerű ábráival lehozta a földre a bonyolult, és elvont fogalmak megértésének megkönnyítését (pl. önértékelés 100. old vagy rohanás 97. o.).

 Majd megjelent nem sokkal később a bikablo®2.0, ami bővített szótárával még komplexebb, bonyolultabb kifejezések szimbólumait és egy kisebb sablon gyűjteményt tartalmaz. Ez a füzet, már abban is egyfajta vizualizációs „elsősegély-csomag” igyekszik lenni a felhasználó számára, hogy egy hétköznapi megbeszélést vagy ötletelést is fel tudjon dobni strukturált, de mégis hívogató küllemű táblaképekkel.

Aki komolyabban foglalkozik a rajzolással, az tudja, hogy az egyik legnagyobb kihívás a portré készítés, emberek ábrázolása során az érzelmek kifejező megjelenítése. A bikablo®emotions egy huszárvágással leegyszerűsítette ezen a téren is a dolgunkat. Szép számban bemutat kétféle ábrázolási módot – egy nagyon egyszerűt és egy haladóbbat - is pozitív és negatív érzésekre (pl: energized), szükségletekre, illetve emberek között felbukkanó mindenféle dinamikára.

Amikor már azt hittük, hogy ezt nem lehet „überelni”, akkor a bikablo 2020 év végén előállt a bikablo®posters könyvével. Azért is nevezzük ezt könyvnek, mert bár tartalmaz jó néhány remek példát sablonokra, flipchartokra, poszterekre, mégis különbözik az eddigiektől. Mégpedig abban, hogy ez a könyv egyfajta lépésről lépésre haladó, szisztematikus tanítása a vizualizáció különböző elemeinek. Éppúgy ötleteket, mintákat ad a szép íráshoz, mint a vizuális történetmeséléshez. Ez a kiskönyv a vizualizáció, sematikus rajzolás alfája és omegája azoknak, akik autodidaktaként kívánják fejleszteni magukat ezen az úton.

Ha kedvet kaptatok a szuper bikablo® könyvekhez, most 15%-os kedvezménnyel vásárolhatjátok meg őket március 1-ig webshopunkban! Rajzolásra fel!

Webáruház készítés
paypal cellum_masterpass simplepay_hu_v2