Blog

Újabb módszertani online kurzusokat érhetsz el!

2021.04.01 08:52
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Újabb módszertani online kurzusokat érhetsz el!

Egy ideig személyesen még nem fogunk tudni találkozni, de addig sem hagyunk téged módszertani anyagok nélkül. A tanulni, magukat képezni vágyók számára újabbakkal bővítettük online oktatóvideó kurzusainkat, amelyek röviden, tömören és interaktívan ismertetik meg az egyes módszertanokat.

Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy lehet egy online videó interaktív? Úgy, hogy miközben nézed az adott videót, feladatokat fogsz kapni, amelyekhez az online letölthető munkafüzetben találsz részletes instrukciókat. Az egyes munkafüzeteket nem kell kinyomtatnod, a szerkeszthető pdf formátumnak köszönhetően a videó nézése közben is szerkesztheted őket.

Fontos, hogy ezek a módszerek alapvetően gyakorlati módszerek, ezért ahhoz, hogy magabiztosan elsajátítsd az egyes technikákat, az online oktató videók megnézése és a munkafüzetek lévő gyakorlatok elvégzése nem lesznek elegendőek.

Hogy mit tudsz akkor tenni? Minél előbb ültesd át a tudást a gyakorlatba is! Kezdj el facilitálni és kamatoztasd azt a tudást, amit online megszereztél. Kísérletezz bátran online térben is ezeknek a módszereknek az alkalmazásával. Hidd el működik mindegyik online is! Ha bármi kérdésed van a videók használatával kapcsolatban, keress minket az info@wwieland.hu e-mail címen.

Open Space
Az Open Space-t másképpen Nyitott tér technikának is nevezik. A nyitott teret egy előre meghatározott, stratégiailag fontos téma körül a résztvevők maguk hozzák létre és alakítják a párhuzamosan futó munkacsoportok napirendjét és a megbeszéléseket. A nyitott tér akkor éri el a legjobb eredményt, ha a végrehajtandó feladat komplex, az érintett emberek és gondolatok sokfélék, a megoldás iránti lelkesedés és a konfliktus lehetősége magas. Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor kattints a linkre és indulhat is a videó!

World Café
Hogy mikor érdemes ezt a nagycsoportos módszertant alkalmazni? Nagyobb változási folyamat elején, konferenciákon bevonni a résztvevőket és kreatív gondolatokra inspirálni őket, de ha elgondolkodtatni, ráhangolni vagy elkötelezni szeretnénk, illetve nagylétszámú csoportoknál mélyítenénk a kapcsolatokat, arra is kiváló a World Café technika. Ismerd meg!

ProAction Café
Ez a módszertan a kreatív és akcióorientált megbeszélésekhez nyújt teret. A résztvevőket arra invitáljuk, hogy hozzák be saját ötletüket, projektjüket, kérdéseiket, vagy bármit, aminek megoldásában segítségre van szükségük. A ProAction Café koncepciója a World Café és az Open Space módszerek kombinációjából áll össze. Nagyon sokat lehet tanulni belőle!

Kör módszer
Ez egy olyan módszer, ami erőteljes hatással bír szervezetekben, közösségekben egyaránt. A jelenlétről, a részvétről, a felelősségről, az önfegyelemről, a minőségi párbeszédről és a hatékony vezetésről szól. Videónk segítségével betekintést kaphatsz a módszertan részleteibe és megtapasztalhatod magad is, milyen erőteljes hatással bír.

 

Aktuális tippek neked:

 
      

 
 

Inspiráló megbeszélés-vezetési módszerek - május 13-14.

Az inspiráló megbeszélés-vezetési módszerek képzés célja olyan hatékony módszereket adni a megbeszélést tartó vezetőknek, amelyek biztosítják az aktív jelenlétet, a valós bevonódást, növelik az elköteleződést. Gyakorold biztonságos környezetben ezeket a módszereket velünk május 13-án és 14-én!

 

Életközepi Váltás tréning - május 11-től

Karrierváltást fontolgatsz? Nem tudod hogyan kezdj hozzá vagy mit is szeretnél? Az Életközepi Váltás tréning támogatást, kísérést igyekszik megadni azoknak, akik már váltanának, de nem tudják, hogy merre és hogyan. Azoknak segít, akiknek jól jönnek a segítő társak az elindulásnál, és nem sajnálják maguktól az időt és az erőfeszítést a sikeres váltáshoz. A tréning végére amellett, hogy kész terved lesz a jövődre, képes leszel leküzdeni saját kétségeidet is.

 

 

 

 

Action Learning Facilitátor képzés - április 27-29.

Az április 27-én kezdődő, három napos Action Learning Facilitátor képzésen olyan különleges coaching szemléletű kiscsoportos módszertannal ismerkedhetünk meg, amellyel a szervezetek agilitását és rezíliens képességét tudjuk támogatni és ami sokak szerint az elmúlt ötven év egyik legjelentősebb újítása a menedzsment és szervezetfejlesztés terén. Aki pedig elvégezte a háromnapos képzést, de szívesen kiegészítheti ismereteit, várjuk egynapos online képzésünkön, ahol az alap facilitátori tudást összehangoljuk az online tér lehetőségeivel. Kör módszer Ez egy olyan módszer, ami erőteljes hatással bír szervezetekben, közösségekben egyaránt. A jelenlétről, a részvétről, a felelősségről, az önfegyelemről, a minőségi párbeszédről és a hatékony vezetésről szól. Videónk segítségével betekintést kaphatsz a módszertan részleteibe és megtapasztalhatod magad is, milyen erőteljes hatással bír.

 

 

Webáruház készítés
paypal cellum_masterpass simplepay_hu_v2