Blog

Profi eszközök Bullet Journal-hoz, a népszerű naplózási módszerhez

2021.09.29 11:55
Wieland Veronika
Wieland Veronika
Profi eszközök Bullet Journal-hoz, a népszerű naplózási módszerhez

Egy jópofa rajz, vidám színek még egy borongós őszi napon is képesek lendületet adni.

Talán azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy mi magunk a vizualizáció megszállottjai vagyunk. Egyszerűen rajongunk a színes táblaképekért, képi ábrázolásokért, beszédes grafikus jegyzetekért. Online és offline workshopjainkon, képzéseinken egyaránt tudatosan alkalmazzuk, sőt a résztvevőinket is arra bátorítjuk, hogy a mindennapi munkájuk, életük során is merjék alkalmazni. Ha eddig kételkedtél volna, akkor ezek után már biztosan nem lesz meglepő számodra, hogy hiszünk a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Bullet Journal módszerben.

Hogy jön ide a Bullet Journal?

Ha te is szeretsz jegyzetelni, vezetsz határidőnaplót, szükséged van egy rendszerre ahhoz, hogy fókuszált lehess, akkor neked is jól jöhet. Ryder Carroll éveken át kereste a megfelelő online/offline határidőnaplót, amiben rendszerezni szerette volna teendőit és céljait. A keresés során fejlesztette ki saját rendszerező módszerét, a Bullet Journal-t, amivel azt tapasztalta, hogy megfelelő eszközzel, végre folyamatosan fókuszált és hatékony tud maradni. Új megközelítésű naplózási rendszere mára globális mozgalommá fejlődött.

A módszer titka a tudatos tervezés - beleértve a múlt eseményeinek rendszerezését, a jelen karbantartását, a jövő tervezését -, a zavaró tényezők kiiktatása és csak a fontos dolgokra összpontosítás.

Tarts velünk - egyedi határidőnapló lépésről-lépésre

  1. Válassz egy kemény fedeles, hozzád passzoló füzetet. A 254 oldalas BulletProof jegyzetfüzet jó választás ehhez.
  2. Szerezd be a megfelelő, profi eszközöket, melyek élvezetessé teszik a naplóírást. Az új rugalmas hegyű, garantáltan elkenődésálló fekete FineOne® Flex filc elengedhetetlen a jegyzeteléshez, íráshoz. Egy fekete napló önmagában kevésbé ösztönző. Tankolj fel varázslatos színekkel a FineOne filctollakból, melyek akár metál színben is elérhetőek.
  3. Tervezd meg a belső borítót, írd rá a neved, használj stílusos matricákat, vagány színeket. Találd ki milyen vázlatpontokat, jeleket, ikonokat szeretnél használni, milyen színeket használnál kiemelésre, az elvégzett feladatok jelzésére. Nézz szét a Neuland FineOne Sketch tűhegyű filcek között, de vigyázat, ragyogó színekkel kápráztathatnak el.
  4. Számozd meg az oldalakat.
  5. Kezdd el tartalommal feltölteni a naplódat. Bármivel, ami neked, személy szerint fontos, amit el szeretnél érni, feladatok, teendők, amiket meg szeretnél/kell valósítanod, céljaid stb. Mindez csak attól függ, mire szeretnéd használni. Van, akinek a heti, havi vagy éves bontás jön be. Egy évre előre? Akár. De az is teljesen rendben van, ha te csak egy hétre, vagy egy hónapra terveznél előre. Csináld úgy, ahogy neked hasznos. Mindegy, hogy december, január vagy épp szeptember végét írunk. Csak ne halogass! Szűrd ki a zavaró tényezőket, és egyszerűen vágj bele! Ha ötletekre, inspirációra vágysz, írd be a böngészőbe, vagy keress rá a Pinteresten a Bullet Journal kifejezésre, és nagyon vagány naplókra bukkanhatsz.

Találd meg te is a saját naplózási stílusodat!

Feladatlisták, akciótervek, cetlik, online feljegyzések mindenütt, ez mindenkinek ismerős. De bizonyára te is keres(t)ed azt, hogy hogyan lesz ez igazán a tiéd, hogyan szabod a saját stílusodra, hogyan lehet ez több, mint egy hagyományos kalendárium. Hogyan lesz egy motivációs eszköz. Na, itt jönnek a színek, ábrák, jelölők, ikonok, és a mindezt életre keltő profi filcek. Készíts olyan naplót, amit szeretsz, és szívesen veszel a kezedbe, nézel bele, inspirálódsz belőle. Engedd meg magadnak, hogy már a naplótervezés, kitöltés is feltöltsön.

Legyen neked is élmény a határidőnapló vezetése!

Webáruház készítés
paypal cellum_masterpass simplepay_hu_v2